ETERNAL GODDESS artová edice BOHYNĚ tělový oleogel 100 ml

Cena
1 850 Kč
Dostupnost: 100 Skladem

Exkluzivní péče o pokožku spočívá v kombinaci těch nejkvalitnějších olejů a přírodního vosku. Jeho základem je mandlový olej doplněný dalšími unikátními složkami jako je makadamový, jojobový, meruňkový, kokosový a santalový olej a ingrediencemi jako je například pačuli, pivoňka, noční hyacint a jasmín, které vám dají možnost cítit se jako bohyně, prožívat omamnou jemnost a vnímat charakteristickou vůni čisté přírody. Regeneruje a zjemňuje pokožku, zmírňuje nervové napětí, navozuje příjemné pocity, má afrodiziakální účinky.

Produkt  Eternal Goddess  je plný výživných látek, neobsahuje parabeny ani vodu. Má řadu unikátních vlastností, vyživuje a zároveň zklidňuje pokožku. Jeho hlavní složka mandlový olej je vhodný pro každou pokožku zvláště pro tu citlivou. Zařaďte Oleogel do své ranní i večerní rutiny, užijte si pocit vyživené a hebké pleti po celý den i noc.  Budete se cítit jako Bohyně.

Použití:
Na čistou pokožku naneseme malé množství a rozetřete po celém těle, ideálně na vlhkou pokožku po koupání a jemně vmasírujeme. Po aplikaci zůstává pokožka hebká, pružná a vláčná. Nepoužívat před sluněním. Vhodné pro všechny typy pokožky.

Upozornění: preparáty nejsou určeny k vnitřnímu použití. Před použitím protřepat.

Balení: 100 ml

Množství:

Eternal Goddess tělový oleogel a vlastnosti jednotlivých složek.

MANDLOVÝ OLEJ
Mandle patří mezi takzvaný  superfood neboli super potraviny, a to především pro své blahodárné účinky, které lze využít v potravinářském i kosmetickém průmyslu. Mají vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vápníku, zinku, draslíku a dalších. Také kyselinu olejovou a polynenasycenou omega 6 linolovou kyselinu, vitaminy A, E, K.

MAKADAMOVÝ OLEJ
Makadamiový olej je také jeden z nejvýživnějších olejů na světě, je bohatý na omega 3, 6 a 7 mastné kyseliny, dále pak vitamin A, vitamin B1 (thiamin), vitamin B3 (niacin), má vysoký podíl vitaminu E, obsahuje vápník, železo, fosfor, zinek a bílkoviny. Je velmi stabilní, má poměrně dlouhou trvanlivost a do pokožky se velmi rychle vstřebává, aniž by zanechal mastný film. Vykazuje značné antioxidační účinky, chrání tak pokožku před působením vnějších vlivů, zmírňuje první známky stárnutí pleti (zjemňuje viditelnost vrásek) a celkově regeneruje. Po aplikaci je pokožka hedvábně jemná, hydratovaná, zvláčněná a posílená. Makadamiový olej je nejvhodnější na zralou, suchou nebo citlivou pleť, neuškodí ani mastnému typu, neboť je nekomedogenní

JOJOBOVÝ OLEJ
Jelikož je jojobový olej nekomedogenní a pokožku stimuluje k přirozeným procesům, hodí se pro všechny typy pleti, byť se v pleťové kosmetice používá nejčastěji na velmi suchou, popraskanou pokožku se sklony k ekzémům. Regeneruje, zvlhčuje, udržuje pleť přirozeně hydratovanou, chrání ji před dalším poškozením a tím jí vrací ztracenou rovnováhu. Pro své hojivé a protizánětlivé účinky je vhodný také pro pleť s akné, zmírňuje viditelnost jizev. Jojobový olej je označován ochranným faktorem SPF 3-4, čímž lehce prodlužuje pobyt na slunci.

VÝTAŽEK Z RÝŽOVÝCH OTRUB
Zachycuje a absorbuje UVA a UVB paprsky, zpomaluje vývoj pigmentace a snižuje procesy degradace kůže způsobené slunečním zářením. Stimuluje kožní mazové žlázy, posiluje ochrannou bariéru pokožky, působí protizánětlivě a podporuje blahodárné účinky ostatních látek.

MERUŇKOVÝ OLEJ
V kosmetice se setkáváme s meruňkovým olejem, který se za studena lisuje z meruňkových jader. Je dobře vstřebatelný a nezanechává pocit mastnoty. Meruňkový olej je považován za nekomedogenní (stupeň komedogenecity 2) a neucpává póry, je tak vhodný i pro problematickou, smíšenou, aknózní a mastnou pleť. Pokožku vyživuje, hydratuje, zvláčňuje, regeneruje a dodává jí zářivý vzhled. Je vhodný pro všechny typy pleti, dokonce včetně citlivé – novorozenecké. Olej se užívá také vnitřně, má výrazné aroma a chuť připomínající meruňková jádra. Obsahuje nenasycené i polynenasycené mastné kyseliny (hlavně olejovou a linolovou), vitaminy A, E, B15 (kyselina pangámová) a také již zmiňovaný B17, který má protirakovinné účinky.

PALMOJÁDROVÝ OLEJ
Přírodní zdroj vitamínu E – přírodní antioxidant, obsahuje přírodní karoteny, vitamin A, D, K, koenzym Q. Pomáhá udržet svěží a čistou pleť, zpomaluje její stárnutí, podporuje regeneraci.

SLUNEČNICE ROČNÍ
Při aplikaci oleje na pokožku se snadno vstřebává a proniká rychle do hlubších vrstev. Má zklidňující, zjemňující, vyhlazující a protizánětlivé účinky. Funguje jako antioxidant a chrání pleť před poškozením vnějšími vlivy, ztrátou pružnosti a pevnosti. Je vhodný na všechny typy pleti. Má také proti sklerotické účinky a je výbornou surovinou pro přípravu krémů a léčivých mastí.

KOKOSOVNÍK OŘECHOPLODNÝ
Zpomaluje stárnutí pokožky, pleť zjemní, posílí a zpevní tkáň, také ochrání před poškozením UV zářením.

PRYŠEC VOSKODÁRNÝ
Je rostlina význačná díky obsahu vosku, který se získává z jejích listů. V kosmetice se používá jako stabilizátor a emulgátor, produkty zahušťuje a poskytuje jim správnou texturu. V kosmetických přípravcích je kandelilový vosk k pokožce velmi jemný, vytváří na ní ochrannou vrstvu, nelepí a skvěle se váže na různé oleje.

SANTALOVNÍK BÍLÝ
Jeho olej je získáván parovodní destilací drceného dřeva a má adstringentní, antiseptické, antibakteriální, dezinfekční a protizánětlivé účinky. Používá se k ošetření akné, zánětů a křečových žil, urychluje hojení ran a odpuzuje hmyz. Ideální je zejména pro suchou a náročnou pokožku. V aromaterapii santalové dřevo zklidňuje, působí eroticky a euforicky, stimuluje představivost, zlepšuje náladu a posiluje paměť. Zmírňuje úzkost a deprese, nespavost, napětí a stres.

PAČULI OBECNÁ
Pačuli je charakteristické výraznou sladce zemito-dřevitou vůní s balzamickými tóny. Předmětem sběru jsou její listy, které se suší, a následně se z nich lisuje esenciální olej. Jeho inhalace provoní vaši domácnost a přinese pocit relaxace a dokonalé harmonie. Pačuli má výrazný pozitivní efekt na psychickou stránku, přirozeně podporuje koncentraci, působí antidepresivně, je vhodná například k meditacím.

BOROVICE LESNÍ
Má skvělé antiseptické účinky, dezinfikuje. V pleťových krémech napomáhá k ochraně kožních buněk, je vhodná pro problematickou pleť. Obsahuje vitaminy A a C a má výrazné dodává jí mladistvý vzhled. Má anti-age vlastnosti. Její čistý esenciální olej není vhodný pro těhotné, kojící ženy a děti.

ESENCIÁLNÍ OLEJ Z KŮRY POMERANČE
Esenciální olej ze sladkého pomeranče je nedráždivý a netoxický (při nižší koncentraci), působí jako přírodní antidepresivum, eliminuje stres, dobře působí při úzkostných stavech, smutku, nervozitě a při nespavosti. Má antiseptické, protizánětlivé a čistící účinky, používá se k ošetření pleti s celulitidou a unavené či rozpraskané pokožky. Příznivě působí na aknózní a mastnou pleť a snižuje tvorbu lupů.

CITRONÍK PRAVÝ
V kosmetice se citrony používají k snížení viditelnosti jizev a stařeckých skvrn, sjednocují barevný tón pleti a zlepšují tonus pokožky, která pak vypadá mladistvě a svěže. Extrakty z citronu najdeme v přípravcích na pleť zejména mastnou a problematickou, neboť odstraňuje nadbytek kožního mazu a pomáhá při léčbě akné. Ve vlasové péči se používá pro regulaci kožního mazu, proti vypadávání vlasů, proti lupům a k dodání lesku. V tělové kosmetice jej najdeme ve výrobcích proti celulitidě, a striím. Je nedílnou součástí parfemářského průmyslu, kde dodává svěží a lehce nasládlou vůni.

KANANGA VONNÁ
Olej z květů Ylang Ylang, V kosmetice se používají v péči o mastnou, problematickou a podrážděnou pokožku. Působí jako prevence proti akné, mají hojivé účinky, snižují tvorbu kožního mazu. Svými dezinfekčními účinky zabraňuje rozvoji infekce, zmírňuje zarudnutí a podráždění pleti. Má také omlazující účinky na pokožku a podporuje zdravý růst vlasů.

PELARGONIE VONNÁ
Pelargonie vonná je rostlina z čeledi kakoskovitých . Geránium je protizánětlivé, hojivé, antibakteriální, protiplísňové, zklidňující, tonizující a na pokožku stahující. Pomáhá hojit a klidnit podrážděnou nebo nemocnou pokožku, a to v případě ekzémů, různých kožních poranění i mírnějších popálenin, také hojí jizvy a bojuje proti akné. Geránium je vhodné na suchou i mastnou pokožku, oba dva typy pleti pomáhá harmonizovat a navrátit do normální stavu tím, že reguluje tvorbu kožního mazu. To má přímý vliv na elasticitu pokožky a její mladistvý vzhled, navíc sjednocuje barevný tón pleti. Geránium funguje i jako prevence proti striím (mohou jej používat těhotné a kojící ženy).

OLEJ Z PLODŮ VAVŘÍNU KUBEBOVÉHO
Litsea Cubeba Fruit -neboli olej z plodů vavřínu kubebového. Vavřínový esenciální olej se získává parní destilací z plodu (dužnaté bobule, která připomíná papriku) a má svěží citrusové aroma podobné lemongrassu, je však jemnější a sladší. Olej obsahuje zejména silici citral, linalool, geraniol, neral a další.V kosmetických přípravcích tvoří jednu ze složek zejména v produktech pro problematickou a mastnou pleť. Esence má totiž výrazné protiplísňové a protizánětlivé účinky, redukuje tvorbu mazu a čistí a stahuje póry .Ve vlasové kosmetice je vhodný v péči o vlasy s nadměrným výskytem lupů a častějším maštěním. Pro své stahující vlastnosti je využíván v produktech určených pro pokožku s celulitidou a striemi. Jako vonná složka je součástí deodorantů a pleťových mlék.

ESECIÁLNÍ OLEJ Z JASMÍNU PRAVÉHO
Působí proti stárnutí pokožky. Jasmín je vhodný i k léčbě ekzémů a akné. Jeho esenciální olej je získáván luhováním květů za pomoci alkoholu a v aromaterapii zmírňuje deprese, působí afrodiziakálně, hřejivě a relaxačně.

NOČNÍ HYACINT
Tuberóza je vytrvalá bylina s nápadnými a velmi intenzivně vonícími květy. Tuberóza vyniká především svou silnou vůní, která bývá popisována jako sladká, smyslná, omamná či opojná. Esenciální olej z tuberózy je proto ceněnou součástí luxusních parfémů a toaletních vod, ale i různých přírodních kosmetických produktů, např. krémů nebo masážních olejů, do kterých se přidává především kvůli své vůni, ale také kvůli příznivým účinkům na pleť. V aromaterapii se jí připisují relaxační účinky na nervovou soustavu i svaly, schopnost zmírňovat stres a úzkost, působení proti křečím i kašli a také má afrodiziakální účinek. 

SKOŘICE
Mezi její hlavní funkce patří prohřívání, zmírňuje tak svalové tenze, ulevuje od bolesti, pomáhá regenerovat pokožku a také urychluje detoxikační procesy. Má antiseptické a antibakteriální účinky, zbavuje zápachu z úst, pomůže v boji proti akné a také uleví od nemocí, jako je chřipka, problémy se zažíváním i dýchacím ústrojím. Její aroma působí afrodiziakálně.

RŮŽE BULHARSKÁ
Růže damašská obsahuje blahodárné a léčivé složky. Má výrazné hydratační a regenerační vlastnosti. Její vůně má zklidňující, antidepresivní a dokonce i afrodiziakální účinky. Rozjasňuje a zkrášluje pokožku, zanechává ji sametově jemnou a hebkou. Růže je známá svými protizánětlivými účinky, zmírňují její záněty, upravuje tonus pokožky. Účinně regeneruje ochablou a unavenou pleť. Má také výrazné anti-age vlastnosti, bojuje proti stárnutí a vráskám. Růžový hydrolát je vhodný pro péči i o mastnou pleť s rozšířenými póry. Osvěžuje, zklidňuje zarudnutí a alergické reakce. 

PRYSKYŘICE BENZOE
Pro ošetření pleti nabízí poměrně dobrou protivráskovou aktivitu, napomáhá snížení viditelnosti jizev, strií a celulitidy. Podporuje pružnost a mladistvý vzhled pokožky. Působí jako eliminátor infekčních ložisek, je antiseptický a antibakteriální. Lze jej úspěšně použít při kožních problémech jako je dermatitida, lupénka a ekzémy nebo aknózní pleť. U suché pokožky napomáhá zachování potřebné přirozené hydratace.

ALCOHOL DENATAL ALKOHOL ETHANOL
Ethanol se v kosmetice používá především jako konzervant a rozpouštědlo. Zvyšuje propustnost pokožky, tím umožňuje dalším látkám (například pečujícím) se rychleji vstřebat a znásobit tak svůj účinek. Vykazuje antimikrobiální účinky. Při pravidelném používání ve vysokých koncentracích může ovšem narušit ochrannou bariéru pokožky, která při nedostatečné péči může být náchylnější k začervenání, vysušení, nadměrnému maštění nebo akné. V nízkých koncentracích neuškodí ale ani citlivé či suché pokožce.

TOCOPHEROL-VITAMIN E
Vitamín E patří k nejdůležitějším antioxidantům. Chrání buňky před volnými radikály, oxidačním stresem a zároveň pomáhá zpomalovat stárnutí buněk. Nedostatek vitamínu E snižuje obranyschopnost. Na vitamín E jsou bohaté oleje z pšeničných klíčků, mléko, máslo, sója, burákové oříšky, saláty a maso.

LINALOL
Linalool je přirozeně přítomen téměř ve všech éterických olejích, ve více či méně silné koncentraci. Je bezbarvý, má jemnou, svěží květinovou vůni podobnou konvalinkám. Pokrývá cca 30 % složení levandulového éterického oleje. Dalšími jeho zdroji jsou koriandr, bazalka, petitgrain, tymián thymol, tymián linalool, neroli, tymián thujanol, bergamot, šalvěj muškátová, kardamom, ylang-ylang, majoránka, geránium, rozmarýn. Linalool se může kromě získávání z přírodních zdrojů také vyrábět čistě synteticky.

CITRONELLOL
Citronellol je přirozeně se vyskytující látka (bezbarvá až světle žlutá kapalina rozpustná v alkoholu), kterou najdeme v mnoha rostlinách (například neroli, lemongrass, geránium, heřmánek, bazalka, santalové dřevo nebo levandule). Používá se především pro svou dlouhotrvající sladkou vůni s nádechem do citrusova ovšem podobnou růži. Jedná se o přírodní produkt, ale lze jej vytvořit i synteticky. Ve složení certifikované přírodní a bio kosmetiky se s touto látkou setkáte nejčastěji na konci INCI, kde figuruje jako přirozená součást některého esenciálního oleje.

CITRAL
Citral je bezbarvá (případně světle žlutá) kapalina přirozeně se vyskytující v esenciálních olejích mnoha rostlin. Najdeme jej například v citronu – hlavně citronové kůře, bergamotu, tymiánu, verbeně nebo myrhovníku citronovém. Používá se především pro svou výraznou citrusovou vůni podobnou citronové kůře. Jedná se o přírodní produkt, lze jej ale vytvořit i synteticky. 

LIMONENE 
Limonene je přirozeně se vyskytující látka, kterou najdeme v mnoha rostlinách. Ve většině přípravků jej najdeme v přírodní podobě, lze ho ale vyrobit i synteticky. Ve složení certifikované přírodní a bio kosmetiky se s touto látkou setkáte nejčastěji na konci INCI, kde figuruje jako přirozená součást některého esenciálního oleje.

BENZYL BENZOATE
Benzyl benzoate je přirozenou součástí esenciálních olejů, nebo se vyrábí také synteticky. Používá se jako rozpouštědlo nebo jako parfemační složka. Ve složení certifikované přírodní a bio kosmetiky se s touto látkou setkáte nejčastěji na konci INCI, kde figuruje jako přirozená součást některého esenciálního oleje.

CINNAMAL
Cinnamal je žlutá olejovitá tekutina se sladce teplou, kořeněnou vůní. Je rozpustná v olejích a ethanolu. Přirozeně se vyskytuje například ve skořicovém éterickém oleji (obsahuje až 90 % cinnamalu) nebo i v heřmánkovém éterickém oleji. Také jej lze najít v kůře stromu kafrovníku lékařského (Cinnamomum camphora) nebo kasie/skořice čínské.

GERANIOL 
Geraniol je přirozeně se vyskytující látka, kterou najdeme v mnoha rostlinách (například geranium, citronela nebo ylang ylang). Používá se především pro svou sladce růžovou vůni. Jedná se o přírodní produkt, lze jej ale vytvořit i synteticky. 

EUGENOL
Eugenol je přirozeně se vyskytující látka, kterou najdeme v esenciálních olejích (například v hřebíčku-tvoří až 85%, skořici nebo bazalce). Do kosmetických přípravků se přidává pro svou výraznou hřebíčkovou vůni a hojivé účinky. Jedná se o přírodní produkt, lze ho ale vytvořit i synteticky. 

BENZYL ALCOHOL 
Benzyl alcohol je organický alkohol. Přirozeně se vyskytuje v některých éterických olejích a je schváleným konzervačním prostředkem podle kritérií COSMOS. Ve složení certifikované přírodní a bio kosmetiky se s ním setkáte buďto jako přirozenou součást některé z přírodních látek v INCI nebo jako přidanou složku, která přispívá ke konzervaci přípravku.

BENZYL SALICYLATE
Benzyl Salicylát-Benzyl salicylát je přirozenou součástí esenciálních olejů nebo se vyrábí také synteticky. Používá se jako parfemační složka. Ve složení certifikované přírodní a bio kosmetiky se s touto látkou setkáte nejčastěji na konci INCI, kde figuruje jako přirozená součást některého esenciálního oleje.

Složení: Mandlový olej, Makadamový olej, Jojobový olej, olej z rýžových otrub, Meruňka obecná, palmojádrový olej, Slunečnice roční, Kokosovník ořechoplodý, Pryšec voskodárný, Santalovník bílý, Pačuli obecná, Borovice lesní, esenciální olej z kůry pomeranče, Citroník pravý, Kananga vonná, Pelargonie vonná, olej z plodů vavřínu kubébového, Esenciální olej z jasmínu pravého, Noční Hyacint, Růže Bulharská, Pryskyřice Benzoe, Alkohol-Ethanol, Vitamin E, Linalol, Citronellol, Citral, Limonene, Benzyl, Cinnamal, Geraniol, Eugenol, Benzyl alkohol, Benzyl Salicylát.

Ingredients: Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Macadamia Ternifoila Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Oryza Sativa Germ Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Cocos Nucifera Oil, Euphorbia Cerifera Cera, Santalum Album Oil, Pogestemon Cablin Oil, Pinus Sylvestris Leaf Oil, Citrus Aurantium Dulcis Oil, Citrus Limon Friut Oil, Canaga Odorata Oil, Pelargonium Graveolens Oil, Litsea Cubeba Fruit Oil, Jasminum Officinale Oil, Polianthes Tuberosa Flower Oil, Cinnamomum Zeylanicum Leaf Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Styrax Benzoin Extract, Alcohol Denat, Tocopherol, Linalool*, Citronellol*, Citral*, Limonene*, Benzyl Benzoate*, Cinnamal*, Geraniol*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Benzyl Salicylate*
*složka přírodních éterických olejů